144 переглядів

ASHEN LIGHT – Песнь Велеса – рецензія

Зараз, звичайно, альбом "Пісня Велеса" сприймається інакше ніж 15 років тому. Зараз, я напевно зовсім пропустив цей альбом повз власного, в кращому випадку промотавши по діагоналі треки. Нічого особливого або видатного в ньому, потрібно визнати, немає. Досить примітивні мелодії, не складне і загалом не дуже цікаве виконання, звичні крики які іменують "скріми". Обкладинка диску точно такий же штамп часу, п'ятірка перемазаних дегенератів з коров'ячим черепом из фотошопа - подивився, розплакався. Яке все-таки був золотий час. Час не лякає ідіотів. Але ось тоді, як зараз пам'ятаю, альбом справив на мене незабутнє враження.

Перше воно ж головне, всі мелодії альбому будучи примітивно-простими у своєму програванні як би закільцьовують, накладаючись один на одного, що створює атмосферу занурення. Подібним ефектом, має іграшка "Князь: Легенди Лісовий Країни", гра так собі - але занурення 100% протягом перших декількох хвилин.

Музика ніби проступає з туману, що ревуть звуки проникають звідкись із недавньої старовини, отпечативая в просторі безглуздими образами.

Слухаючи цей диск зараз, відчуваються майже на фізичному рівні московські лісові насадження, де ранньою весною, коли сонячним днем ​​стає нестерпно жарко, а ввечері холодно. Там в цих лісах і парках бігали ідіотік, вони махали дерев'яними палицями, пили несмачне пиво, закликали Одіна, Гендальфа, Вовкодава з Роду Сірих Псів та інших слов'янських богів. Їх періодично били інші не менш інтелектуально обдаровані хлопці. Яких теж куди-небудь ганяли, співробітники тоді ще міліції.

Загалом - відмінна штуковина, данину своєму часу. Зараз так вже не роблять, та й не треба. А альбом вийшов славний, тоді слухалася як щось нове і незвідане, зараз же альбом виглядає вінтажно і лампово. Це вже потім Ashen Light розвалилися, зробили ще пару-трійку альбомів які просто можна слухати і почали клепати відверте брахло з претензією на якість гри. Епоха говнарей, толкинистов і скінхедів закінчилася, зараз є хіпстери, реконструктори і громадянські активісти за ЗСЖ.