217 переглядів

BEORN – Time To Dare – рецензія

"Time To Dare" - це приклад альбому, в яке закохуєшся відразу, без необхідності неодноразових прослуховувань, щоб вхопити фішку пластинки (або переконатися у відсутності оной). А коли така ось хвилююча іскра пробігає між слухачем і релізом, то всі дрібні огріхи і "рятівну" просто якось і не виходить помічати - вони моментально тонуть під загальною галасливої ​​спіненої хвилею налітаючого пауер-шторму.

Лихі тамбовські морські вовки Beorn Стачать не просто вдалий дебютний реліз. "Час Дерзати" - це лихий, викуваний в первородний, і здавалося, давно забутому вогні speed-power`а, гарпун капітана Дрейка, безжально і люто пронизує закостенілі серця пересичених і втомлених цінителів мелодійних шквалистих метал-бойовиків. Це вам не "хей-хей, п'ятнадцять чоловік на скриню мерця", це не галаслива кабацкая пиятика, це не черговий прохідний диск одного хіта. Все виконано точно і серйозно, тематика морських стихій позбавлена ​​від непотрібного гітарного галопу, поступившись місцем несамовитого Гортанно хрипу відчайдушного капітана розбійної шхуни, нагнітається умілими синтезаторними вкрапленнями настрою, та шалено чіпляє ріффовому бою об підводні скелі і мілини.

І разом з цим, скупа сльоза, присмачена ромом (ну або джином "Перемога" - кому як подобається :)), скочується по нашим щоках - на сорок з невеликим хвилин, відкривається чарівне потаємне вікно в безповоротно пішли вісімдесяті-дев'яності, коли зароджувався і викристалізовувався цей жанр, коли кумири європейської сцени починали свій переможний рух і записували нетленки, на які потім стануть орієнтуватися майбутні покоління музикантів. "The Chest of the Deadman", "In the Quest for Planet Eden", "Phantom Ship", "Galaxy in Flames", "Riders of the Sky" стануть того незаперечними свідками. Чудовим також є і те, що в альбомі немає жодної прохідної або провисаючої пісні - все надзвичайно щільно пов'язано в багатожильний сяючий сталевий трос, який зможе перенести двадцятикратним перевантаження будь-якої критики.

А взагалі слова тут зайві - треба просто взяти і послухати полноформатник самому, дерзнути відправитися в самостійну подорож по бурхливому океану назустріч з захоплюючим музичним матеріалом. Від себе висловлюю подяку всім причетним до створення цього LP - Звонарьова Олексію та Андрію, Крюкову Григорію, Салікової Павлу, Кузнєцову Віктору і ГАКу Максиму за цей чудовий осінній подарунок, пропускати який не те що не рекомендується, а просто небезпечно для вашого почуття прекрасного.

Список пісень
01. From Here To Eternity
02. Riders Of The Sky