123 переглядів

Krisiun: “Forged In Fury” – 2015 – рецензія

Ех, як же все-таки неприємно обламуватися в тих ситуаціях, коли, здавалося б, результат може бути тільки вдалим. Krisiun - отці бразильського дета, могутня трійця братів, яка грає стільки ж років, скільки я живу, і ніколи не розчаровує. Не розчаровує - до цього року. Настільки довго очікуваний альбом з багатообіцяючою назвою "Forged in Fury" на перевірку виявився зовсім навіть не викований, а шитий білими нитками, нехай і з дуже хорошої тканини. Першою піснею і хорошим звуком альбом, безумовно, радує. Звук цей абсолютно комерційний, але класний - все-таки навчилися з роками звукорежисери, що працюють з модними бандами, робити і якісно, ​​і важко. Якщо не вважати дріщових, слабосильних ударних. Але звук звуком, а от з музикою після стартової пісні якось не ладиться. У Krisiun завжди була не надто багата фантазія - їх ранні альбоми брали шквальною атакою супершвидкісних бластбітов і роздирання гітар в кров. На "AssassiNation" стався раптовий прорив, альбом вийшов повним хітів. Відгомони цього прориву чулися на наступних двох роботах, ну а тепер, схоже, все повернулося на круги своя. Пісні попросту ніякі. 80% альбому зіграно в такому темпі, який для Krisiun можна назвати черепашачим. Та ще й у такому стилі, неначе це не пісня, а intro до альбому - щоразу довго і понуро обсмоктується чергова апокаліптична мелодія. Майже всі пісні тривають від 5 хвилин і більше, так що це "задоволення" набридає вже до п'ятого треку. Розженетеся ви, зіграйте це в звичному стилі швидкого поїзда із зірваними гальмами - вийде новий "Conquerors of Armageddon"! Але ні, бразильці продовжують наярювати скучнющіе теми, одну за одною, протягом аж цілої години (якщо рахувати бонусний кавер на "Electric Funeral" Black Sabbath). В принципі, непогані теми "Burning of the Heretic" і "Timeless Starvation". Вони швидкі і люті, проте зіграні в традиційною для більшості death metal-груп манері, яка Krisiun не підходить. Вона не може приховати неспроможність композиторської думки бразильців. На жаль, на тлі інших отців, що показали в цьому році непогані результати, Krisiun голосно сіли в калюжу. Думаю, цей альбом був записаний більше тому, що за контрактом треба, а не тому, що хотілося.

Скачати альбом можна за посиланням