188 переглядів

MAGISTARIUM – 5`55 – рецензія

Згадався мені тут Rage на дозвіллі ... І не даремно, до речі, згадався. Унікальна інтернаціональна група. Хто там грав до чергового розколу складу? Більше десяти років. Згадали? Німець, американець та російська (пардон, білорус). Як у бородатому анекдоті. Саме такі незвичайні варіації талановитих музикантів з різних країн часто призводять до видатному результату. З німецькою групою Magistarium схожа історія. Тільки російських тут двоє (Михайло Песин і Олег Рудич) ну і троє німців. Двоє з яких (Michael Pesin і Ingo Lühring) відіграють в моїй улюбленій групі "Thomsen", другий диск яких "Unbroken" 2014 у мене на постійній прослушке.

Команді Magistarium вже десять років, але в дискографії всього два альбоми. Так, мало, але в даному випадку краще брати не кількістю, а якістю, що хлопці з успіхом і роблять. Другий альбому групи «5`55`` Till the End of Days», який вийшов зовсім недавно цікавий тим, що записаний на двох мовах (англійською та російською). Дві версії одного і того ж матеріалу видані на двох дисках. Розумний крок. Потужний реліз відразу накриває дві аудиторії: західну і нашу російськомовну, яка величезна. Звук і якість запису запаморочливі. Самі пісні ... їх треба слухати. Ось прямо зараз поки ви читаєте цю рецензію. Перехідних тим просто немає. Безперечні шедеври це «Fear of Death» і «Revenge». Ці треки чудові! «Fear of Death» - не поступається тій же «The King For A +1000 Years» Helloween.

Грішний! Каюсь! Але мені більше сподобалася російськомовна версія альбому. Вона, так би мовити, «ближче до тіла». Подібний рівень цього року з вітчизняних команд змогли продемонструвати тільки суворі сибіряки SIBERIUS з дебютним геть виносять мозок альбомом "1212".

Щоб ви зрозуміли з чим маєте справу, врешті додам, на кого, на мою думку, орієнтуються Magistarium, абсолютно не поступаючись за якістю матеріалу старшим колегам по цеху. Це вже згадані Rage, Blind Guardian і унікальна шведська група Morgana Lefay. Бажаю музикантам величезних творчих успіхів і швидкого завоювання не тільки західної, але й російськомовної аудиторії. Останнє дуже важливо, оскільки груп подібного рівня на нашій багатостраждальній важкій сцені мізерно мало.

Список пісень:

01. Break This Chain
02. The World Is Sold Out