163 переглядів

МИССИЯ – Королева рецензія

У непрекращающемся потоці вітчизняного харда наткнувся на даний альбом і закинув його до себе в колекцію. Люблю оцінювати роботи тих, хто не торкався моїх вух або з яких-небудь інших причин я не зміг прослухати їх роботи. Зацікавився альбомом, прослухавши перший демки. Насолодившись невеликим шматочком я став очікувати підхід всього пирога і ось першого жовтня я закинув в свій mp3 очікуваний альбом і став слухати. Минув майже місяць, а я досі кручу цей альбом по дорозі додому після навчання. Ну, що ж, почнемо потихеньку.

Обкладинка альбому являє собою кішку з поглядом палаючим жовтим світлом і одягненою по-королівськи, біля її ніг підлогу з квітів, якщо мені не зраджує зір, це троянди. Заднім фоном йде древній портал і блакитні проблиски блискавки, уособлюють невідому енергію сей портал питающую. Надивившись на обкладинку включаємо зміст.

Відкриваємо альбом трек під назвою «Ростов дев'яностих». Що починається з епічних хорів по наростаючій, вступають ударні, ну і відповідно все це розвивається у вельми качёвий рифф, під який розповідається про ті страшні часи, в які мені жити не довелось, вірніше довелося, але я їх зовсім не пам'ятаю, бо був малий. Приспів ще більше дає приводу підозрювати музичну складову в епічності, хоча текстовка явно життєва, але це напрочуд вдало клеется з музикою і переймаєшся. Відмінна відкривачка - 8 з 10.

Наступний трек є основним на альбомі, власне «Королева». За своїм музичним строю чистої води лірична балада, яка змушує перейнятися з перших же клавішних акордів, не знаю як насправді, але мені здається що це піаніно або рояль, а не синтезатор із заздалегідь заготовленим семплом, можливо помиляюся. Гітари звучать не особливо важко, адже балада, але запам'ятовуються. Тексти хороші у всіх піснях і ця - не виняток. Виправдовує зроблену на неї ставку. 9 з 10

«Мені тільки двадцять три» - ще один трек стилістично близький до основного, але в куплетах на супроводі акустична гітара. Запам'ятовується рифф. Посил тексту був вгаданий з першого разу - український конфлікт і його суть, бо ніхто не хотів воювати, але вертикаль влади змусила їх це зробити. Перейнявся, особливо ближче до кінця зворушило. 8,5 з 10

«Побачення зі смертю». Починається з басових і практично відразу під'єднуються решта інструментальна частина, що створює мелодію. В цілому придатний життєвий трек, який виглядав би саундтреком до якого-небудь фільму, посил сподобався, смерть - це особиста справа, а життя завжди належить не нам, музично - відмінно, текстовка - на рівні. 9 з 10

«Одержимість». Ще одна відмінна лірична композиція, яка музично западає в душу, особливо перейнявся приспівом «Одержимість замість віри, біль взамін любові ...» слухаючи пісню переймаюся якимось лірично сумним настроєм, приємна музика, хороший текст, відмінний проникливий вокал. 9 з 10

«Як добре що ти живий». На мій погляд сей трек тематично продовжує пісню «Побачення зі смертю», хоча ризикну припустити що автори тексту не планували будь-якого схожість, це моє ІМХО. Бойовичок з проникаючим риффом, і арійськими мотивами. Передбачалося що після побачення зі смертю ЛГ усвідомлює радість від того що він живий, «але пам'ятаєш погляд смерті - і це змінює все життя». Хороша життєстверджуюча композиція - 8 з 10

"Мама". Філософська композиція з центральним образом матері, що розкривається поступово, здалося трохи дивним але в той же час якимсь новаторством представляти маму як оплот і добра, і зла в очах маленької людини, майбутньої особистості. Просто для мене образ Матері - це завжди добро і навіть якщо від матері і йде якийсь негатив, то він завжди спрямований на поліпшення наше, аби нам було добре, тільки в неї треба просити вибачення і в цьому автор тексту прав. Перейнявся, але знаю і пронзительней пісні на цю тему, у тієї ж «Арктіди» в крайньому альбомі є чудова пісня з однойменною назвою - гімн усім матерям. Ця пісня теж сподобалася. 8,5 з 10

«I'm Only 23». Англомовна версія треку №3, яка по темпорітміке є в музику більш покладеної, хоча фраза «God, forgive me», наприкінці якось ріже слух, можливо сильно мою свідомість всього на мові своєї батьківщини, збережена драматургія, а це вже непогано. 8 з 10

Завершує альбом кавер на «Арабську ніч» з відомого мультфільму про «Аладіна». З перших же звуків аранжування я впав у дитинство і згадував ті далекі часи, коли все здавалося новим і дух пригод в країнах Сходу вабив і привертав увагу. Цей трек викликав сильне почуття ностальгії. Найголовніше, що тут відображена атмосфера тих місць і приємний музичний малюнок в програші, сподобалося - 8 з 10

Треки, які ризикують потрапити в улюблені: «Ростов дев'яностих», «Побачення зі Смертю», «Як добре що ти живий», «Одержимість», «Мені тільки 23».

У сухому залишку ми отримуємо відмінний альбом, який порадує цінителя простих але смачних музичних вишукувань і любителя звертати увагу на текстову складову пісень. Мені в цілому все сподобалося. Раджу послухати і насолодитися довгої та кропіткої роботою майстрів. Неможливо не відзначити вокал Дениса Гуженко, який надавав кожному треку свою особливу наповненість, вражали навіть ті, де здавалося б проста мелодія. Слухайте тільки гарну і душевну музику

Список пісень:
01. Ростов 90х
02. Королева