188 переглядів

Northern Prophecy Of War (EP) (2016) – рецензія

Дебютний міні-альбом поляків Northern - це невеликий нирок в книгу з історії. А точніше, нирок в епоху вікінгів, жорстоких битв, підступності середньовічних агресорів зі стану тодішнього християнства і епічних подвигів корінних північних народів. Не варто думати, що при прослуховуванні ви натрапите на чергову копію Amon Amarth або чогось подібного. Поляки, звичайно, розкривають ту ж рукопис, але написана вона, безумовно, своїм почерком.

Відразу ж почавши з трауру, вступна частина дає своїм спокоєм відчути нагнітаючу обстановку далекого минулого, часів виходу католицької церкви на всі європейські землі. Антураж цієї частини багато в чому зобов'язаний григоріанським хоралу, який слухати завжди незвично, але досить цікаво. І тут же, після недовгого привабливої ​​інтро, вступає дуже потужна среднетемповая канонада важких барабанів і важких гітар. Своєю гармонійної мелодикою музиканти віддають данину занепалим війнам, який набрав Хельхейм і очікують найжорстокіший і найбільш очікуваний момент - Рагнарок. Грубий, нездатний на жалість вокал заворожуюче розповідає свою легенду без всякої дріжджі в голосі, але в той же час може запросто пустити "гусячу шкіру" по тілу слухача.

Наступна заголовна річ абсолютно не поступається попередньому треку, але виділяється дуже красивим і тривалим соло, розкриваючи велику мелодійність альбому. А ось "Carnage" вже звучить більш агресивно і напористо. Як там не є бойовик з суворим воїном в шкіряних обладунках, що розмахував своїм важким мечем, не підпускаючи до своїх земель жодного хрестоносця. У цій пісні також можна добре виділити басову частину, яка розпалює вогонь позаду втомленого, але стоїть на ногах вікінга.

Ну а "Destiny" - це вже самий-самий мелодійний момент всього альбому з використанням хоч і дуже заїждженого в мелодік-детових колах рифа. Але все ж риф цей звучить дуже жваво, особливо коли під кінець вступає хоровий спів. "Warnawa" ж є самою історичною річчю на альбомі і розповідає про якомусь морській битві середньовічної Європи. Про слов'янські народи, які зібралися воєдино, щоб відстояти свої землі від "святих" угодників з Данії та Німеччини. До речі, це єдина пісня польською мовою, і тут вже григоріанський спів можна почути під важкі гітари. Ну а закінчує альбом народна пісня Ісландії, ставлячи на цій главі точку і вселяючи надію на продовження.

"Prophecy Of War" - це дуже хороший, важкий мелодік-дез-метал-альбом, який увібрав свою концепцію традиції ще тієї язичницької частини Європи. Зроблений він і важко, і зі смаком. А найголовніше - з душею!