94 переглядів

Serpent Venom: “Of Things Seen And Unseen” – 2014 – рецензія

Лондонську команду Serpent Venom можна віднести за всіма ознаками до нової хвилі британського doom metal і поставити в один ряд слідом за The Wounded Kings і Witchsorrow. Група випустила на третій рік свого існування дебютний альбом "Carnal Altar" (2011) і досить скоро придбала заслужену повагу і деякий авторитет. Пісні до альбому увійшли добротні, обкладинка була виконана за олдскульний канонам, тексти теж задовольняли вимогам жанру - історії на тему чаклунства, ритуалів і диявольських месс.

Другий реліз Serpent Venom "Of Things Seen And Unseen" зберіг у собі переважну частину ознак першого, хіба що тексти стали трохи більш абстрактними, а майстерність музикантів виросло згідно досвіду, придбаному в ході запису першого альбому. Якщо вам потрібен лаконічний діагноз, то британці цього разу пропонують слухачеві traditional doom з незначними елементами stoner, з дуже хорошим для жанру, без фальцету і емоційних надмірностей, вокалом і деяким композиційним різноманітністю на тлі думової розміреним неспішності. В принципі, це не рідкісне, але вдале поєднання - не нудний doom попадається ні те щоб часто, але ... ті, хто стежить за виходом новинок жанру, погодяться з такою оцінкою. Serpent Venom - поки ще не зоряна команда, і мені важко стверджувати, що вони впізнавані, але їх прибрав під своє крило чесний doom-лейбл The Church Within, а вони не беруть до себе кого попало. Так про що весь цей Serpent Venom? Густий, залізобетонний звук, важкий, йоржистий ріффінг, мірне відбивання ударними такту під психоделічні запили інфернальної гітари, змучений, надсадний вокал. "Демони витравлюються зсередини, наші голови схилилися під вагою сорому. Це останній шанс, смертельна агонія на світанку. Все скінчено, ти занадто далеко зайшов". Абстрактні тексти, що описують щоденні переживання через призму сприйняття автора, прийшли на зміну історіям нічних кошмарів і темних ритуалів. Цінність "Of Things Seen And Unseen" не в феєричних мелодіях і чіпляючих риффах, цього добра тут не багато - приблизно стільки, скільки треба для нормального doom-альбому нормальної doom-групи, цінність цього матеріалу в цьому гуде тракторному звуці, який, до речі, теж на любителя. Ну, так читач сам вирішить - любо йому слухати Зміїний Яд чи ні. Бруд, отрута, тяжкість, муки.